Νέος χρήστης; Εγγραφείτε!    Username:     Password:         Απομνημόνευση;
Αύγουστος 2010
Αύγουστος 2010 - Fiesta 1.6 Sport '09
Αύγουστος 2010
Ο ασπρούλης του Θοδωρή!
Χρήστης: Japanese-Teo


Το λευκό Sport Fiesta του Θοδωρή, που σας παρουσιάζουμε για τον Αύγουστο, κάνει τα λόγια να φαίνονται περιττά.
Ένα άκρως ελκυστικό σύνολο, που συνδυάζει αρμονικά το νεανικό και το φρέσκο ύφος με το διακριτικά σπορ στιλ, το 3θυρο Sport Fiesta τραβά αναμφισβήτητα όλα τα βλέμματα στο πέρασμα του.
Τα πρώτα δείγματα του δυναμισμού του, εκτός από τον 1.600άρη ζωηρό του κινητήρα, είναι το καπό με τις έντονες φουσκωμένες άκρες σαν μυς από αθλητή, οι αμυγδαλωτοί προβολείς με το μαύρο δακτυλίδι τους και η μεγάλη εισαγωγή αέρα στον προφυλακτήρα.
Τα πίσω φώτα που αγκαλιάζουν το αμάξωμα με τις έντονες γωνίες, ο ογκώδης προφυλακτήρας και η μεγάλη επιβλητική αεροτομή συνθέτουν ένα ισχυρό οπτικό στοιχείο. Τα φιμέ που πρόσθεσε έπειτα ο Θοδωρής ολοκληρώνουν την άγρια και μυστήρια όψη του.
Μπαίνοντας στο εσωτερικό του αντιλαμβάνεσαι την καλή θέση οδήγησης και την πλευρική στήριξη που έχουν τα σπορ καθίσματα. Αγγίζεις τον επιλογέα του πεντατάχυτου κιβώτιου και νοιώθεις κι εκεί την σπορ παρέμβαση.
Από την θέση του οδηγού το μάτι παρασύρεται άμεσα στο εντυπωσιακό κεντρικό τμήμα του ταμπλό. Η κεντρική κονσόλα είναι συνδεδεμένη με μια ψηλά τοποθετημένη οθόνη πολλαπλών λειτουργιών.
Το τιμόνι έχει μια μοντέρνα, ανάγλυφη αίσθηση. Ο πίνακας οργάνων με τους θόλους του και τα όργανα – ταχύμετρο και στροφόμετρο – πλαισιώνονται από λαμπερές κυλινδρικές υποδοχές, που συμπληρώνουν τη κεντρική κονσόλα και κάνουν αντίθεση με τα χρώματα του εσωτερικού του.
Όσο για την οδήγηση, το δεμένο του πλαίσιο γίνεται αισθητό από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα, και σε συνδυασμό με την σφιχτή και σκληρή ανάρτηση βρίσκει αμέσως ανταπόκριση στον τρόπο με τον οποίο το αυτοκίνητο πατάει στον δρόμο.
Μόλις αρχίσουν οι πρώτες στροφές αντιλαμβάνεσαι ότι το Fiesta επικοινωνεί πολύ αποτελεσματικά με τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. Λικνίζεται με χάρη από στροφή σε στροφή κερδίζοντάς σε. Η πρόσφυση είναι εξαιρετική, η υποστροφή είναι σπάνιο φαινόμενο και το πλαίσιο κερδίζει την εμπιστοσύνη σου με την ακαμψία του.
Ένα σχεδόν σφηνοειδές αμάξωμα που κινείται πραγματικά σβέλτα. Η γραμμική και καλή λειτουργία του κινητήρα με τους 126 ίππους σε κάνει να πατάς το πεντάλ του γκαζιού συχνότερα απ’ όσο χρειάζεται… γι’ αυτό προσοχή Θοδωρή ... ήρεμα με το γκαζάκι.....

Κείμενο: Πόπη Κοντογιάν
Φωτογραφίες: Πόπη Κοντογιάν (επεξεργασία: maRinoS)
Επιστροφή
Φωτογραφίες
Εκδηλώσεις
Μέλος:
Μοντέλο: