Νέος χρήστης; Εγγραφείτε!    Username:     Password:         Απομνημόνευση;
Οκτώβριος 2010
Οκτώβριος 2010 - Fiesta Titanium 1.4 - Colorado red
Οκτώβριος 2010
Το "κόκκινο διαβολάκι"
Χρήστης: Lucifer

Το "κόκκινο διαβολάκι"


Για τον μήνα Οκτώβριο, σας παρουσιάζουμε το πανέμορφο Fiesta της τυχερής κατόχου, Λουκίας...

Ο σύγχρονος και μοντέρνος σχεδιασμός που εκπροσωπεί τη φιλοσοφία "kinetic design" της Ford, έχει μεταφερθεί με τον καλύτερο τρόπο στο Fiesta MK7 και το έχει αναδείξει σε ένα από τα πιο επιτυχημένα -αν όχι το πιο επιτυχημένο- μικρά της κατηγορίας του, το οποίο μάλιστα έχει κατακτήσει και βραβείο RedDot Design για το 2009. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το υπέροχο κόκκινο χρώμα που συναντάμε στο διαβολάκι, κάνει τα βλέματα αδύνατα να αποφασίσουν τι θα πρωτοκοιτάξουν.. Από όποια γωνία και να το δούμε, ο δυναμισμός της σπορ γραμμής είναι αυτός που ξεχωρίζει. Το ίδιο και οι πανέμορφες ζάντες φυσικά..

Μπαίνοντας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ερχόμαστε μπροστά από πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Η θέση οδήγησης είναι υποδειγματική, η εντυπωσιακή φιλοσοφία σχεδίασης που συναντήσαμε στο εξωτερικά μέρη του αυτοκινήτου, συνεχίζεται και στο εσωτερικό του. Η εργονομία του ταμπλό και οι πολλές λειτουργικές δυνατότητες που παρέχονται, κάνουν την κάτοχό του να χαμογελά. Κοιτώντας πίσω, νομίζουμε πως βρισκόμαστε σε αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας. Η πολύ καλή ηχομόνωση και οι μεγάλοι χώροι του 5θυρου Fiesta, χαρίζουν όχι μόνο ξένοιαστες βόλτες, αλλά και άνετα ταξίδια. Η άνεση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη χάρη στις αντηλιακές μεμβράνες και τους αισθητήρες παρκαρίσματος που διαθέτει το "διαβολάκι", προσθήκες που επιβάλλονται για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, αλλά και τις δύσκολες συνθήκες της Αθήνας (και όχι μόνο), αντίστοιχα.

Ανοίγοντας το καπό, βλέπουμε την καρδιά του Fiesta, τον κινητήρα Duratec 1.400 κυβικών. Η ισχύς του είναι 96hp και συνδυάζεται με ένα 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ρυθμισμένο για όσο το δυνατόν χαμηλότερη κατανάλωση. Όμως, από τη στιγμή που το οδηγείς, σε προδιαθέτει να πατήσεις παραπάνω το γκάζι και να μπεις γρηγορότερα στις στροφές, ανακαλύπτοντας την άριστη οδηγική του συμπεριφορά, σήμα κατατεθέν της Ford εδώ και πολλά χρόνια. Η ακαμψία του πλαισίου είναι εξαιρετική για τα δεδομένα της κατηγορίας, και η γενικότερη λειτουργία της ανάρτησης σου χαρίζει μία πραγματική οδηγική απόλαυση.

Ευχόμαστε στη Λουκία να το χαίρεται όπως εκείνη μόνο ξέρει..

Κείμενο: McRae_FAN
Φωτογραφίες: Lucifer
Επιστροφή
Φωτογραφίες
Εκδηλώσεις
Μέλος:
Μοντέλο: