Νέος χρήστης; Εγγραφείτε!    Username:     Password:         Απομνημόνευση;
Απρίλιος 2011
Απρίλιος 2011 - Focus ΜΚ2 Ti-VCT 1,6 3D sport 135 Hp
Απρίλιος 2011
Όταν τα ψέματα τελείωσαν...
Χρήστης: Paris1981

Όταν τα ψέματα τελείωσαν...

Αν νομίζετε πως η παρουσίαση στο θεσμό του FOTM για τον μήνα Απρίλιο είναι ένα ακόμα Πρωταπριλιάτικο αστείο, πέσατε έξω. Διαβάστε όλη την αλήθεια για το Focus του Πάρη, εδώ!

Η άγρια όψη...

Η εμφάνιση είναι η... μισή αρχοντιά. Κάπως έτσι θα σκεφτόταν ο Πάρης όταν είχε στο μυαλό του το project της μεταμόρφωσης της Fordάρας του! Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, πάμε να δούμε πως το αγρίεψε τόσο! Αρχικά, τοποθετήθηκε ένα πανέμορφο body kit της Oxia tech το οποίο έβαλε γερές βάσεις για περαιτέρω εμφανισιακές βελτιώσεις. Στο μπροστινό μέρος αλλάχτηκαν τα φανάρια με devil eyes, στα οποία είναι ενσωματωμένες συστοιχίες led για τα φώτα θέσης, ενώ όταν ο διακόπτης των φώτων είναι στην μεσαία σκάλα, αναλαμβάνουν ρόλο τα φώτα Xenon της Philips των 8.000K. Xenon κιτ όμως, έχει μπει και στους προβολείς ομίχλης. Οι εισαγωγές αέρα στο καπό είναι από το μεγάλο αδερφάκι των Focus, που δεν είναι άλλο από το RS. Ένα κόκκινο οβάλ σήμα έχει αντικαταστήσει το εργοστασιακό της Ford και φυσικά το ίδιο συμβαίνει και στο πίσω μέρος.

Οι αντιηλιακές μεμβράνες επιβάλλονται και έτσι ο τύπος "Titanium" από την Llumar εμποδίζει τον ανεπιθύμητο μερικές φορές ήλιο. Αν όμως ο ήλιος είναι ανεπιθύμητος ενίοτε, άλλο τόσο είναι είναι και ο αέρας, για αυτό και οι ανεμοθραύστες δεν λείπουν από τα μπροστινά παράθυρα. Κάτω από τους καθρέφτες με τα πλαϊνά φλας -οι οποίοι είναι δανεισμένοι από το μεσαίο αυτή τη φορά αδερφάκι των Focus (βλέπε ST)-, ο Πάρης έχει βάλει τάπες νίκελ υλικού με το λογότυπο "Focus". Η αλλαγή των εργοστασιακών ζαντών με τις 17άρες O.Z Ultraleggera ( μέσα από τις οποίες διακρίνονται οι βαμμένες σε κόκκινο χρώμα δαγκάνες), φαίνεται να είναι κάτι παραπάνω από καλόγουστη και επιτυχημένη. Πάνω τους, έχουν τοποθετηθεί τα ελαστικά Continental SportContact 3, διάστασης 225/45/17. Τα πολύ καλά λάσχτιχα σε συνδυασμό με την ανάρτηση που αποτελείται από Bilstein Sprint αμορτισέρ και Eibach ελατήρια χαμηλώματος, βοηθούν την έτσι και αλλιώς πολύ καλή οδική συμπεριφορά, να γίνει ακόμα καλύτερη και να αυξηθεί η ασφάλεια.

Κλείνοντας, παρατηρούμε αμέσως πως τα οπίσθια του αυτοκινήτου της παρουσίασής μας, έχουν αγριέψει εξίσου επικίνδυνα... Η επιβλητική αεροτομή από το ST, τα aftermarket φωτιστικά σώματα με led, τα αλλαγμένα με τύπου Lexus φώτα της όπισθεν και ομίχλης, καθώς και οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης, δημιουργούν ένα άψογο σύνολο.


Σανίδωσέ το!

Οι μηχανικές βελτιώσεις πήραν σειρά μετά τις εμφανισιακές αλλαγές. Η εισαγωγή πλέον αποτελείται από φιλτροχοάνη της J&R, η πεταλούδα είναι μεγαλύτερη (από το δίλιτρο Focus ), ενώ η πολλαπλή προέρχεται από το Ford Puma των 1,7 λίτρων. Για να βελτιωθεί η απόδοση του Ti-VCT των 1,6 λίτρων στις χαμηλές - μεσαίες στροφές, τοποθετήθηκε χταπόδι διάταξης 4-1. Ο εργοστασιακός καταλύτης αντικαταστάθηκε με πιο ελεύθερο και η μεσαία εξάτμιση με ανοξείδωτη χειροποίητη. Φυσικά επαναπρογραμματίστηκε ο εγκέφαλος ώστε να λειτουργήσουν ομαλά όλα τα παραπάνω. Ο Πάρης προχώρησε προσφάτως και σε μία ακόμα προσθήκη, το Sprint Booster τριών προγραμμάτων από την Boulekos Dynamic, το οποίο είναι συμβατό με αυτοκίνητα των οποίων ο εγκέφαλος έχει επαναπρογραμματιστεί. Ο κινητήρας του Focus πήρε τα πάνω του για τα καλά!

Πίσω από το τιμόνι λοιπόν, ο ιδιοκτήτης χαίρεται όλες τις μετατροπές στις οποίες έχει προχωρήσει. Όχι μόνο εξωτερικά και μηχανικά, αλλά και εσωτερικά, όπου αμέσως οι ματιές πέφτουν πάνω στην κεντρική κονσόλα που έχει επενδυθεί με carbon. Η δουλειά που έχει γίνει είναι πραγματικά αψεγάδιαστη. Στην μέση της κονσόλας δεσπόζει η aftermarket πηγή με οθόνη αφής 7 ιντσών με δυνατότητες όπως αναπαραγωγή mp3, DVD, λειτουργία GPS και αναλογικής τηλεόρασης! Led στοιχεία έχουν μπει στις θέσεις φωτισμού στον χώρο των ποδιών οδηγού και συνοδηγού, αλλά και στην πλαφονιέρα η οποία είναι από την έκδοση Titanium.


Κάπου εδώ, οι πιο δύσπιστοι ίσως θα νομίζετε πως θα διαβάσετε κάτι όπως, "καλή Πρωταπριλιά", ή "τελικά ήταν ψέμα". Τίποτα από αυτά, απλά ο Πάρης είναι αυτό που λέμε, ο ορισμός του ψαγμένου. Όχι σε υπερβολικό βαθμό, μόνο όσο πρέπει ώστε να μας πιστέψετε επιτέλους!

Κείμενο: McRae_FAN
Φωτογραφίες: McRae_FAN / alfa3delta
Επιστροφή
Φωτογραφίες
Εκδηλώσεις
Μέλος:
Μοντέλο: