Νέος χρήστης; Εγγραφείτε!    Username:     Password:         Απομνημόνευση;
Μάιος 2011
Μάιος 2011 - Focus MK1 1,6T 3D 280HP Trend Black
Μάιος 2011
How to stay Focused...!
Χρήστης: NKETS

How to stay Focused...!

 

Το να μετατρέπεις ένα Ford Focus με τέτοιο τρόπο όπως έχει κάνει ο Νίκος, τείνει να μοιάζει πιο πολύ με τέχνη παρά με μεράκι.


Έχοντας στα χέρια του μία πολή καλή βάση για μετατροπές σε όλους τους τομείς (βλέπε διαχρονικά ωραίο σχεδιαστικά αμάξωμα μαύρου χρώματος με αξιόπιστο κινητήρα) ο Νίκος δεν άργησε τις... μεταμορφώσεις. Το 3θυρο Focus αγρίεψε έντονα με το body kit από την Rieger, τις αντιηλιακές μεμβράνες Foliatec, αλλά και τις 18" ιντσών ζάντες της Ace οι οποίες είναι μαύρες με νίκελ περίγραμμα.

Λίγο αργότερα, το turbo project για τον κινητήρα των 1.600 κυβικών πήρε σάρκα και οστά! H πεταλούδα από Puma, το φίλτρο Simota, η custom εισαγωγή και το NS Racing downpipe ήταν μόνο η αρχή. Η συνέχεια είναι ακόμα πιο συναρπαστική... Τοποθετήθηκαν γρανάζια ρυθμιζόμενα από την Piper Cams, οι μπιέλες και τα πιστόνια είναι πλέον σφυρίλατα, μάρκας Arrow και Accralite αντίστοιχα, ενώ η πίεση ανεβαίνει στα ύψη από την Garrett 28. Το intercooler (Hercules Parts), η αλλαγή της τρόμπας βενζίνης με αυτή της Walbro παροχής 265lt, αλλά και η αλλαγή των τεσσάρων μπεκ με αυτά της Deltona 440cc μεγαλύτερης παροχής, ήταν αναγκαία για υλοποίηση του project. Ο καταλύτης, αλλά και η full inox εξάτμιση είναι από την NS Racing. Για τη διαχείριση όλων αυτών των νέων δεδομένων ο Νίκος επέλεξε τη λύση του άγραφου εγκέφαλου (DTA), στον οποίο μπήκε πρόγραμμα της Plex tuning.

Το "στήσιμο" ενός τέτοιου αυτοκινήτου δε θα μπορούσε να μην είναι εξίσου υποδειγματικό και εξηγούμαστε: ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Koni, ελατήρια χαμηλώματος 3,5 πόντων H&R, τετραπίστονες δαγκάνες Galfer μπροστά με διάτρητες δαγκάνες Brembo και τακάκια Ferodo, είναι αυτά που κάνουν τον κάτοχο να νιώθει σιγουριά και ασφάλεια. Τα λάστιχα Goodyear F1, είναι διάστασης 225/35/18, βοηθώντας και αυτά στη χαλιναγώγηση των αλόγων!

Όταν το εργαλείο ξεκουράζεται, ο Νίκος απολαμβάνει ποιοτική μουσική που "πηγάζει" από την JVC Chameleon πηγή, τα ηχεία JBL και το 12 ιντσών μεγάφωνο χαμηλών συχνοτήτων, όλα οδηγούμενα από τετρακάναλο ενισχυτή.

Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στον Νίκο καλές διαδρομές, αλλά και να επιστήσουμε την όποια προσοχή σε όσους προσπαθήσουν να κάτσουν δίπλα σε αυτό το Focus των 280 ίππων...

Κείμενο: McRae_FAN
Φωτογραφίες: alfa3delta
Επιστροφή
Φωτογραφίες
Εκδηλώσεις
Μέλος:
Μοντέλο: