Νέος χρήστης; Εγγραφείτε!    Username:     Password:         Απομνημόνευση;
Δεκέμβριος 2011
Δεκέμβριος 2011 - FORD FOCUS II 1.6 TI-VCT
Δεκέμβριος 2011
Focus fanatic!
Χρήστης: mpampafocusΤι και αν είναι μπαμπάς, ο Κώστας, (a.k.a. mpampafocus) λατρεύει το Focus του και βρίσκει το χρόνο να το βελτιώνει συνεχώς, αποδεικνύοντας ότι η τρέλα δεν πάει στα βουνά! Ιδού το αυτοκίνητο που επιλέξατε για FOTM για τον τελευταίο μήνα του 2011.Κοιτάζοντας το αυτοκίνητο από μακρυά, τα μάτια μοιραία “πέφτουν” πάνω στις ζάντες Momo Strike διάστασης 17 ιντσών, επιλογή που κρίνεται εξαιρετική, αφού δίνουν ένα σπορτίφ τόνο στο ήδη όμορφο 5θυρο αμάξωμα. Η ανάρτηση αποτελείται από τα αμορτισέρ FSD της Koni και από ελατήρια Eibach που έχουν χαμηλώσει το διακριτικά ωραίο Foci! Τα ελαστικά που έχουν επιλεχτεί για καλύτερο πάτημα, δεν είναι άλλα από τα πολύ καλών συστάσεων Brigdestone S001, σε διάσταση 225/45/17 με δείκτη ταχύτητας W. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το Focus MKII είναι ούτως ή άλλως κορυφαίο σε οδηγική συμπεριφορά, δημιουργούν ένα συμπαγές σύνολο που “βιδώνει” το Focus του Κώστα στην άσφαλτο!

Έμφαση έχει δοθεί και στον τομέα του φρεναρίσματος. Μέσα από τις 17άρες ζάντες λοιπόν, σε δεύτερο πλάνο διακρίνονται οι 300x24 δίσκοι που δέχονται τα “σφιχταγκαλιάσματα” από δαγκάνες προερχόμενες από το Mondeo MK III και τα τακάκια της Mintex. Το υγρό φρένων μεταφέρεται στις δαγκάνες από σωληνάκια υψηλής πίεσης πλέον, κάνοντας ακόμα πιο αποτελεσματικό το φρενάρισμα και βελτιώνοντας την αίσθησή του. Η ενεργητική ασφάλεια αυξάνεται ακόμα πιο πολύ με τις πιο δυνατές λάμπες της Philips (προτείνονται και από τη Ford), που έχουν αντικαταστήσει αυτές της μεσαίας σκάλας, αλλά και αυτές των προβολέων ομίχλης.

Στο εσωτερικό, αμέσως ξεχωρίζουν τα καθίσματα που έχουν ”ντυθεί” με κορυφαίας ποιότητας ημιδερμάτινα καλύμματα της Autoplus, ενώ οι αντιηλιακές μεμβράνες είναι επίσης άριστης ποιότητας και έρχονται από την 3M. Στον χώρο τον αποσκευών εκτός από το απαραίτητο αυτοκόλλητο “clubford.gr” που υπάρχει δεξιά της θύρας, παρατηρούμε το ελαστικό πάτωμα της Ford που έχει τοποθετήσει ο Κώστας, το οποίο προστατεύει την υφασμάτινη ταπετσαρία και δίνει τη δυνατότητα να έχει ο κάτοχος του Focus πάντα καθαρό το πάτωμα. Φυσικά, με τις μπάρες και την μπαγκαζιέρα της Hermes, καθώς και τη βάση ποδηλάτου Genesis από την εταιρία BnB Rack, το αυτοκίνητο ανεβάζει κατακόρυφα τις μεταφορικές δυνατότητές του, καλύπτοντας στο μέγιστο βαθμό τις οικογενειακές ανάγκες του μπαμπά, που κοιμάται ήσυχος χάρη στον Clifford συναγερμό!


Το σίγουρο είναι ότι η συνέχεια αναμένεται ακόμα καλύτερη, αφού ο Κώστας μας έχει συνηθίσει σε προσεκτικές και ψαγμένες αλλαγές που απογειώνουν το Focus του! Καλή συνέχεια Κώστα, να το χαίρεσαι και με το καλό οι νέες μοντίφες!

Κείμενο: McRae_FAN
Φωτογραφίες: alfa3delta
Επιστροφή
Φωτογραφίες
Εκδηλώσεις
Μέλος:
Μοντέλο: