Νέος χρήστης; Εγγραφείτε!    Username:     Password:         Απομνημόνευση;
Φεβρουάριος 2012
Φεβρουάριος 2012 - Focus 1.6 mkI
Φεβρουάριος 2012
Τι οδηγεί ο ψαγμένος φοιτητής?
Χρήστης: emerge.life

 

 

Διαβάζοντας κανείς τον έντυπο τύπο που παρουσίαζε το Focus mk1 όταν πρωτοβγήκε στην αγορά, θα θυμάται ότι μεγάλο μέρος του, εκτός από τις προβλέψεις για άκρως επιτυχημένη πορεία, προέβλεπε πως το Focus θα είναι το αυτοκίνητο που θα οδηγεί μετά από χρόνια ο.. ψαγμένος φοιτητής! Ο Τόμυ δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό!


Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!

Έχουν περάσει σχεδόν 15 χρόνια αφότου βγήκε στην αγορά το νέο τότε μοντέλο της Ford, ονόματι Focus. Με ιδιαίτερες και σύγχρονες γραμμές, ακόμα και για τα τωρινά δεδομένα, ριζοσπαστική σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων εμπρός και πίσω και με φουσκωμένα φτερά, το Focus ξεχώρισε αμέσως “κλέβοντας” καρδιές και μοιράζοντας χαμόγελα στους απανταχού κατόχους του. Ο Τόμυ το επέλεξε στην τρίθυρή του έκδοση που διαθέτει και σπορ χαρακτήρα, που τονίζεται ακόμα περισσότερο με τα angel eyes εμπρός. Ο ανήσυχος φοιτητής μας, δύσκολα θα έμενε σε “μαμά” στήσιμο και look. Το χαμήλωσε 35 χιλιοστά με ελατήρια της Killen, στα στροφιλίκια και όχι μόνο ρόλο αναλαμβάνουν τα Sachs Advantage που έχουν αντικαταστήσει τα εργοστασιακά αμορτισέρ, ενώ ο 1,6 λίτρων κινητήρας, πλέον “αναπνέει” από φίλτρο K&N.


Όνειρο ζω μην με ξυπνάτε!

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου εναρμονίζεται πλήρως με τις γραμμές που συναντήσαμε στα εξωτερικά σύνολα. Είναι αρκετά ευρύχωρο, απλοποιώντας τα πράματα όποτε αυτό χρειαστεί, όπως σε ένα ταξίδι για παράδειγμα, είναι μοντέρνο, πρωτοποριακό και εργονομικό, χαρίζοντας στον Τόμυ στιγμές απόλαυσης και ευχαρίστησης όταν οδηγεί. Η πηγή DEU-2300UB της Pioneer φροντίζει για τον καλύτερο ήχο της μουσικής που ακούει και τον εμπνέει για σβέλτη οδήγηση! Άλλωστε, έχει να κάνει με ένα εξαιρετικό σε οδηγική συμπεριφορά αυτοκίνητο, στοιχείο που μαζί με την ξεχωριστή του εμφάνιση, είχαν καθιερώσει το Focus πρώτο στην κατηρορία του και με διαφορά. Τέλος, τα περιθώρια πρόσφυσης αυξήθηκαν κατακόρυφα με την επιλογή των ελαστικών Toyo T1R, που τοποθετήθηκαν όταν ο Τόμυ πήγε στον δικό του... “γιατρό της πείνας” και του είπε “να βάλουμε κάτι καλό, να μην γλιστράει”!


Προβλέψιμος ή ψαγμένος; Σίγουρα ψαγμένος, ο Τόμυ έχει τη χαρά και θα λέγαμε την τιμή, να οδηγεί ένα από τα πλέον επιτυχημένα αυτοκίνητα των τελευταίων ετών, γενικότερα, όχι μόνο όσον αφορά την αγαπημένη μας μάρκα. Ευχόμαστε να συνεχίσει να το κάνει, αφού ξέρει πως.. οτιδήποτε άλλο πέραν του Focus θα αλλοίωνε τη γεύση ρε φίλε.

Κείμενο: McRae_FAN
Φωτογραφίες: alfa3delta
Επιστροφή
Φωτογραφίες
Εκδηλώσεις
Μέλος:
Μοντέλο: