Νέος χρήστης; Εγγραφείτε!    Username:     Password:         Απομνημόνευση;
Μάιος 2012
Μάιος 2012 - Ka 1,2 3D
Μάιος 2012
Less is more!
Χρήστης: mikey

Less is more!

Φαίνεται να φωνάζει το ζωηρό μικρό του Μιχάλη, από όταν το πήρε, μέχρι και τώρα, επιβεβαιώνοντας την επιλογή του κατόχου του, που ήθελε ένα μικρό, νεανικό και φρέσκο αυτοκίνητο για τις βόλτες του. Διάλεξε λοιπόν το ΚΑ.

ΚΑ. Refined.

Το ΚΑ, με παρουσία ήδη από το 1996 στους δρόμους, ανανεώθηκε το 2008, με το Kinetic Design να είναι εμφανές στην εξωτερική σχεδίασή του, με τα μακριά φώτα εμπρός και τις έντονες καμπύλες στο πλάι, που τελειώνουν στα φωτιστικά σώματα πίσω.
Σε ο,τι έχει να κάνει με το στήσιμο, οι μηχανικοί της Ford επέλεξαν την τοποθέτηση μιας αντιστρεπτικής πίσω, βελτιώνοντας σημαντικά την οδηγική του συμπεριφορά, συγκριτικά με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας. Η ανάρτηση προσδίδει ασφάλεια, ενώ το ηλεκτρικό τιμόνι είναι ακριβές και εύστοχο.
Όντας παιχνιδιάρικο, έδωσε στον κάτοχό του την επιλογή να το κάνει μοναδικό: έτσι, τοποθετήθηκαν λευκές ρίγες στο πλάι, που δένουν αρμονικά με το σύνολο και δίνουν έναν διαφορετικό χαρακτήρα. Ο συνδυασμός του κόκκινου με το λευκό, συνεχίζεται και στις λευκές ζάντες της Autostrata, οι οποίες ταιριάζουν "γάντι" στο ζωηρό μικρό.

Enter the Sunrise

Ας συνεχίσουμε όμως, μπαίνοντας στο εσωτερικό του "μικρού", όπου μας περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη: παρά το μέγεθός του, οι σχεδιαστές έδωσαν έμφαση στους εσωτερικούς χώρους. Έτσι, οδηγός και συνοδηγός θα παρατηρήσουν ότι έχουν επαρκείς χώρους σε γόνατα και κεφάλι, ενώ οι διακόπτες των ηλεκτρικών παραθύρων βρίσκονται στην κεντρική κονσόλα, ελευθερώνοντας ακόμα λίγο χώρο στις άκρες. Έξυπνο, θα πει κανείς. Όπως έξυπνα είναι τοποθετημένα και τα υπόλοιπα κουμπιά και διακόπτες στο κέντρο, διευκολύνοντας στην πρόσβασή τους, ενώ η θύρα aux βρίσκεται χαμηλά, για την ευκολότερη σύνδεση ipod/mp3 player.

Life force

Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει σχεδιασμένο το σύμβολο της ζωής των αρχαίων Αιγυπτίων, το ΚΑ. Έχει τη μορφή του ημικυκλίου και περικυκλώνει τους κεντρικούς αεραγωγούς.

Μόλις γυρίσει το κλειδί, ο κάτοχος θα δει το λευκό κόκπιτ να ζωντανεύει και μόλις βάλει μπροστά, θα ακούσει τον κινητήρα να αναπνέει καλύτερα με το K&N φίλτρο του που βρίσκεται κρυμμένο στον παπά, και να φυσάει καλύτερα με το ανοξείδωτο τελικό του, που είναι μια ευχάριστη αλλαγή για τις μετακινήσεις του και προσδίδει μια πινελιά στο πίσω μέρος.

Οι λεπτομέρειες και τα σημεία κάνουν τη διαφορά, στο FotM αυτού του μήνα: δεν είναι ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο πόλης, αλλά ένα προσεγμένο ΚΑ, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Καλές βόλτες Μιχάλη, πάντα ζωηρές!

Κείμενο: emerge.life
Φωτογραφίες: alfa3delta
Επιστροφή
Φωτογραφίες
Εκδηλώσεις
Μέλος:
Μοντέλο: