Νέος χρήστης; Εγγραφείτε!    Username:     Password:         Απομνημόνευση;
Αύγουστος 2012
Αύγουστος 2012 - Fiesta st
Αύγουστος 2012
Vamos a la fieSTa
Χρήστης: vagma

Vamos ala FieSTa!Ο νικητής του FOTM Αυγούστου, αλλά και το αυτοκίνητό του, δε χρειάζονται και πολλές συστάσεις.To Fiesta MK6 είναι ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο με κορυφαία έκδοση την ST150 που μαρτυρεί την ιπποδύναμη του δίλιτρου κινητήρα. Με έναν ψαγμένο και ανήσυχο οδηγό όπως είναι ο Βαγγέλης, η ιπποδύναμη είναι δύσκολο να κρατηθεί στα εργοστασιακά νούμερα (αλίμονο!) και σε αυτό βοηθάνε το πρόγραμμα της Superchips, το βαρελάκι της BMC, αλλά και το χειροποίητο τελικό καζανάκι της εξάτμισης.


Όσον αφορά το γενικότερο στήσιμο του αυτοκινήτου, ακολουθήθηκαν ευλαβικά λύσεις που μόνο κορυφαίες χαρακτηρίζονται! Οι δαγκάνες στα μπροστινά φρένα είναι από την Porsche 996 και  είναι τετραπίστονες φυσικά. Οι θηριώδεις δισκόπλακες και τα σωληνάκια υψηλής πίεσης, δε θα μπορούσαν να δηλώσουν απόντα και έτσι σε απότομα πατήματα του μεσαίου πεντάλ, πέφτουν άγκυρες!


Το ούτως ή άλλως... στριφτερό ST150 βελτιώθηκε κατά πολύ και στην οδηγική του συμπεριφορά, χάρη στο συνδυασμό των Koni αμορτισέρ με τα ελατήρια Eibach που αντικατέστησε την εργοστασιακή ανάρτηση. Η μπάρα θόλων από την OMP και τα ελαστικά Federal 595ss, δένουν το γλυκό και το στέλνουν συχνά πυκνά στην πίστα των Μεγάρων, όπου τα ταλέντα οδηγού και αυτοκινήτου ξεδιπλώνονται χαρίζοντας χαμόγελα στον πρώτο, που πάει εκεί μέρα και φεύγει νύχτα! Φεύγει όμως με στυλ, αφού οι λάμπες Crystal Vision της Philips έχουν αντικαταστήσει τον κίτρινο εργοστασιακό φωτισμό, που όπως ορίζει η μόδα της βελτίωσης, αν υπάρχει τέτοια, δεν πολυαρμόζει σε βελτιωμένο αυτοκίνητο!


Ευχόμαστε στον Βάγγο να είναι γερός, δυνατός και να συνεχίζει να βελτιώνει και να χαίρεται το ST του!

Φωτογραφίες: alfa3delta
Επιστροφή
Φωτογραφίες
Εκδηλώσεις
Μέλος:
Μοντέλο: