Νέος χρήστης; Εγγραφείτε!    Username:     Password:         Απομνημόνευση;
Μάιος 2014
Μάιος 2014 - Ford Focus III, ST2
Μάιος 2014
Μπαμπά μην τρέχεις!
Χρήστης: DiZi

Μπαμπά μην τρέχεις!

Σειρά για το μήνα Μάιο έχει το αυτοκίνητο του DiZi. Κάποτε το πορτοκαλί χρώμα ήταν η ένδειξη για τα γρήγορα Focus. Το πορτοκαλί εξελίχθηκε και έγινε Electric Gold ή καλύτερα Tangerine Scream, ώστε να θυμίζει τον προκάτοχο. Μπορεί όμως να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων;

Εσωτερικό
Με το που κοιτάζει κανείς στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώνει ότι βρίσκεται σε ένα άνετο και ιδιαίτερο αυτοκίνητο. Τα πρόσθετα όργανα μέτρησης πίεσης και θερμοκρασίας λαδιού όπως και της πίεσης της τουρμπίνας φανερώνουν ότι δε βρισκόμαστε σε ένα συνηθισμένο Focus. Τα καθίσματα Recaro έτοιμα να αγκαλιάσουν οδηγό και συνοδηγό στις γρήγορες διαδρομές, οι ιδιαίτερες πινελιές κόκκινου χρώματος στα όργανα του ταμπλώ, σα καθίσματα και στον επιλογέα ταχυτήτων προδίδουν το χαρακτήρα του καυτού hatchback.

Εξωτερικά
Οι δεκαοχτάρες ζάντες ελαφρού κράματος με τα ελαστικά 235/40/18, κρύβουν μέσα τους τις δαγκάνες και τους μεγάλους δίσκους, έτοιμοι να σταματήσουν άμεσα το αυτοκίνητο μόλις απαιτηθεί. Η διπλή απόληξη της εξάτμισης, η αεροτομή και η ειδικά σχεδιασμένη μάσκα συμπληρώνουν την εικόνα του ST.

Μηχανικά
Κάτω από το καπώ βρίσκεται το διαμάντι της Ford. Ο δίλιτρος πλέον κινητήρας, αποδίδει 250 ίππους και 36 κιλά ροπής, νούμερα ικανά να εκτοξεύσουν το ST από τα 0-100km/h σε μόλις 6,5 δεύτερα, ενώ η τελική αγγίζει το απαγορευτικό νούμερο των 248χλμ/ώρα!

Συμπέρασμα
Μπορεί το Focus του DiZi να είναι ένα γρήγορο αυτοκίνητο, δεν παύει όμως να είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο, καμουφλαρισμένο και διακριτικό, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να δείξει τα δόντια του!

DiZi συγχαρητήρια και να το χαίρεσαι, πάντα καλοτάξιδος!

 

Δείτε εδώ το video

Κείμενο: chris81
Φωτογραφίες: odysseas
Επιστροφή
Φωτογραφίες
Εκδηλώσεις
Μέλος:
Μοντέλο: