Νέος χρήστης; Εγγραφείτε!    Username:     Password:         Απομνημόνευση;
Αύγουστος 2014
Αύγουστος 2014 - focus mkII 1.6 ti-vct
Αύγουστος 2014
The Tailored Focus
Χρήστης: nikoscossie

The Tailored Focus

Αύγουστος μήνας, για πολλούς η καρδιά του καλοκαιριού. Μήνας διακοπών, χαλάρωσης και εξορμήσεων. Τι καλύτερο λοιπόν από μια εξόρμηση στην όμορφη Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, προκειμένου να συναντήσουμε τον «σύντεκνο» Νίκο και το Focus του!

Stay Focused

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων που όντας ικανοποιημένοι από ένα αυτοκίνητο, μένουν πιστοί στην ίδια μάρκα, ακόμα και στο ίδιο μοντέλο. Ο Νίκος αποτελεί μια τέτοια περίπτωση μιας και από το Focus MK1 της οικογένειας του μεταπήδησε στο προσωπικό του Focus MK2.

Κόβοντας και ράβοντας

Καθώς ο Νίκος ασχολείται με την ένδυση επαγγελματικά, δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί και με το κουστούμι του αυτοκινήτου του, έστω με διακριτικές παρεμβάσεις. Έτσι λοιπόν με μια πρώτη ματιά βλέπουμε τις φιμέ μεμβράνες στα τζάμια του αυτοκινήτου και τους ανεμοθραύστες στα μπροστινά παράθυρα. Επειδή όμως σε ένα σύνολο τον τελευταίο λόγο αλλά εξίσου σημαντικό έχουν τα υποδήματα, ο Νίκος επέλεξε να αντικαταστήσει τις αδιάφορες σχεδιαστικά εργοστασιακές ζάντες με τις γκρίζες MOMO QUANTUM 16 ιντσών, προσδίδοντας έτσι μια σπορτίφ εικόνα.

Από μηχανικής πλευράς το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με τον γνωστό κινητήρα 1.6 Ti-VCT. Θέλοντας ο Νίκος να το κάνει λίγο πιο σπιρτόζο, έχει τοποθετήσει ένα φίλτρο αέρα της Κ&Ν στο εργοστασιακό φιλτροκούτι καθώς επίσης κι ένα custom τελικό εξάτμισης, που προσδίδει επιπρόσθετα μια διαφορετική χροιά. Από πλευράς στησίματος, θέλοντας να το βελτιώσει μεν χωρίς να αλλοιώσει όμως τον οικογενειακό και συνάμα στιβαρό χαρακτήρα του Focus, επέλεξε τα αμορτισέρ FSD της Koni και τα ελαστικά PIRELLI P1 CINTURATO.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό, συναντούμε την οθόνη της KENWOOD DDX3028, η οποία είναι εφοδιασμένη με κάμερα οπισθοπορείας συμβάλλοντας έτσι στο εύκολο παρκάρισμα. Επίσης έχει τοποθετηθεί ο τεμπέλης της WoodCompany που πέρα από την στήριξη που προσφέρει στις χαλαρές βόλτες, παρέχει κι έναν πρόσθετο χώρο αποθήκευσης μικροαντικειμένων.


Ευχόμαστε στον Νίκο καλά κι απροβλημάτιστα χιλιόμετρα με το Focus του, με ακόμα περισσότερες βελτιώσεις, καθώς και να συνεχίσει με την ενεργή παρουσία του στα δρώμενα του CFH.Υ.Γ. Θερμές ευχαριστίες στην xristina_pap για την διάθεση του φωτογραφικού υλικού της παρουσίασης.

 

Δείτε το video εδώ

Κείμενο: Latanen
Φωτογραφίες: xristina_pap / alfa3delta
Επιστροφή
Φωτογραφίες
Εκδηλώσεις
Μέλος:
Μοντέλο: