Νέος χρήστης; Εγγραφείτε!    Username:     Password:         Απομνημόνευση;
Οκτώβριος 2014
Οκτώβριος 2014 - Focus 1.6 ti-vct mkII
Οκτώβριος 2014
Το μερακλίδικο Focus
Χρήστης: stylleon

Μπορεί να είμαστε ημερολογιακά στο φθινόπωρο, ο καιρός όμως μόνο αυτό δεν θυμίζει. Ο συνδυασμός του καλού καιρού, του θεσμού του FOTM και της εξόρμησης του CFH στην λίμνη Τσιβλού συνέβαλαν στην παρουσίαση του Focus του Στέλιου –γνωστός στην παρέα μας ως stylleon, το οποίο είναι τόσο ξεχωριστό όσο κι ο ιδιοκτήτης του.


Το μερακλίδικο Focus


Όσοι έχουν γνωρίσει τον Στέλιο από κοντά ξέρουν ότι είναι ένας μοναδικός άνθρωπος, μερακλής με τα όλα του. Ευχάριστος στην παρέα, ειδικά όταν διηγείται ιστορίες αυτοκινητιστικές και μή, και με κύριο χαρακτηριστικό να εστιάζει στην παραμικρή λεπτομέρεια. Κάτι που φαίνεται στις επεμβάσεις που έχει κάνει στο αυτοκίνητο του.

Ο Στέλιος έχει στην κατοχή του ένα Focus II facelift 1.6 λίτρων, έκδοσης Titanium. Αυτό το υποδηλώνουν κι οι 17αρες ζάντες, το νίκελ πλαίσιο στην μπροστινή μάσκα του προφυλακτήρα, τα φιμέ πίσω τζάμια καθώς κι η πίσω αεροτομή. Κοιτώντας το λεπτομερέστερα, διακρίνουμε τους εργοστασιακούς κατευθυνόμενους προβολείς (AFL) - οι οποίοι με την κατάλληλη ρύθμισή τους από τον ίδιο τον Στέλιο δείχνουν κυριολεκτικά τον δρόμο στο σκοτάδι, τα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, καθώς και το σηματάκι S στην άνω γρίλια.
Στα «κρυφά» comfort του αυτοκινήτου συγκαταλέγονται κι οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες.

Προχωρώντας προς τα πίσω, το βλέμμα μας εστιάζεται στον προφυλακτήρα από το sport πακέτο για το Focus και τις 4 μπούκες της εξάτμισης που δεσπόζουν αμφότερες δεξιά κι αριστερά, δίνοντας επιπρόσθετα μια ωραία χροιά. Επίσης στην πόρτα του πόρτμπαγκάζ υπάρχει ακόμα ένα σηματάκι S, το οποίο αποτελεί το «κερασάκι στην τούρτα» της αισθητικής βελτίωσης του πίσω μέρους.

Ανοίγοντας το καπώ του κινήτηρα παρατηρεί κανείς οτι σηκώνεται και στέκεται μόνο του ανοιχτό, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα Focus. Αυτό οφείλεται στην προσθήκη ενός αμορτισέρ ανύψωσης στο αριστερό μέρος του μηχανοστασίου, μια εξ’ ολοκλήρου μελετημένη κι υλοποιημενη παρέμβαση από τον Στέλιο.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό του Focus κι αφού καθίσουμε στο ημιδερμάτινο σαλόνι του, βλέπουμε ακόμα ένα σηματάκι S τοποθετημένο στο κάτω μέρος του τριάκτινου τιμονιού, ενώ στο πάνω μέρος του ταμπλώ ένα υφασμάτινο κάλυμμα έχει αναλάβει την προστασία του απο τον ήλιο. Ο εσωτερικός φωτισμός έχει αναβαθμιστεί με την σειρά του χάρη στην προσθήκη LED στο χρώμα του πάγου. Τέλος, στο χώρο των αποσκευών, εκτός από το λαστιχένιο κάλυμμα, έχει τοποθετηθεί extra πρίζα παροχής ρεύματος 12V για την τροφοδοσία συσκευών, όπως πχ ψυγείου τροφίμων κλπ.

Ευχόμαστε ολόψυχα στον Στέλιο καλά κι ασφαλή χιλιόμετρα με το πανέμορφο Focus του, και να συνεχίσει να ενισχύει το καλό κλίμα της παρέα μας τόσο με την παρουσία του, όσο με τις πρωτότυπες και μερακλίδικες εκπλήξεις του.

Δείτε το video εδώ

Κείμενο: Latanen
Φωτογραφίες: Latanen / alfa3delta
Επιστροφή
Φωτογραφίες
Εκδηλώσεις
Μέλος:
Μοντέλο: