Νέος χρήστης; Εγγραφείτε!    Username:     Password:         Απομνημόνευση;
Ιανουάριος 2015
Ιανουάριος 2015 - mondeo mkIII 1.8 4D
Ιανουάριος 2015
Back in Black
Χρήστης: mondeoo

Το 2015 ξεκίνησε δυναμικά για το CFH κι ο θεσμός του FOTM δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος.
Την αυλαία των παρουσιάσεων για το 2015 ανοίγει το Ford Mondeo ΜΚ3 του Θοδωρή από τις Σέρρες, γνωστός στην κοινότητα μας ως mondeoo, το οποίο όπως θα δούμε στην συνέχεια αποτελεί ένα από τα πιο προσεγμένα αυτοκίνητα της παρέας του CFH!


Back in Black


Είναι κοινώς γνωστό πως το Mondeo ΜΚ3 στην εποχή του αποτελούσε σημείο αναφοράς για την μεσαία κατηγορία σε όλους τους τομείς. Μπορεί ο προορισμός ενός του να ήταν να καλύπτει απόλυτα τις μετακινήσεις και τις ανάγκες ενός “ήρεμου κι ήσυχου” οικογενειάρχη, παρόλα αυτά δεν χαλούσε ποτέ το χατήρι σε κάποιον που ζητούσε οδηγικά κάτι παραπάνω από μια χαλαρή βόλτα.
Με γνώμονα αυτό το κριτήριο ο Θοδωρής επέλεξε το δικό του Mondeo 1.8 facelift, το οποίο με μικρές παρεμβάσεις κατάφερε και του ανέβασε επίπεδο τόσο εμφανισιακά όσο και οδηγικά.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι των αλλαγών και ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση παρατηρούμε με την πρώτη ματιά το bodykit προερχόμενο από την έκδοση Zetec S, την αεροτομή από το ST, καθώς και τα φρυδάκια στα μπροστινά φανάρια τα οποία προσδίδουν ακόμα πιο άγρια νότα στο ολο look. Οι εργοστασιακές ζάντες 16” του αυτοκινήτου – εφοδιασμένες με χειμερινά ελαστικά Michelin Alpin 5 για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες – έχουν αντικατασταθεί από τις 17αρες ζάντες του S-Max κι έχουν βαφτεί σε ανθρακί χρώμα, τονίζοντας με την σειρά τους την sport εμφάνιση του αυτοκινήτου. Τα λευκά πλαϊνά φλασάκια, τα μαύρα καπάκια στις ζάντες, η κοντή κεραία, οι ανεμοθράυστες κι οι φιμέ μεμβράνες στα πλαϊνά τζάμια και στα πίσω φανάρια αποτελούν τις λεπτομέρειες που ολοκληρώνουν την εξωτερική μεταμόρφωση του Mondeo.


Συνδιασμός οικονομίας και ασφάλειας; Όλα γίνονται!


Οι μακρινές αποστάσεις που διανύει ο Θοδωρής καθημερινά τον οδήγησαν σε αναζήτηση λύσεων για οικονομικότερες μετακινήσεις. Για το λόγο αυτό, επέλεξε να προχωρήσει σε προσθήκη κιτ υγραεριοκίνησης 4ης γενιάς της BRC στον κινητήρα του Mondeo. Άμεσo επακόλουθο ήταν κι η αναβάθμιση του συστήματος ανάφλεξης του κινητήρα με την αντικατάσταση των απλών μπουζί με τα NGK Iridium. Επιπρόσθετα, προκείμενου να δωθεί λίγη παραπάνω ζωντάνια στις επιδόσεις του αυτοκινήτου τοποθετήθηκε φίλτρο άερος της Κ&Ν στο εργοστασιακό φιλτροκούτι.

Μεγαλύτερη έμφαση έχει δωθεί στην αναβάθμιση του συστήματος πέδησης κι ανάρτησης του αυτοκινήτου. Έτσι λοιπόν, έχουν τοποθετηθεί εμπρός – πίσω δισκόπλακες της EBC Turbo Groove με τακάκια EBC Red Stuff μπροστά και EBC Green Stuff πίσω, ενώ τα υγρά φρένων έχουν αντικατασταθεί με τα EBC Dot 4 Racing. Τα εργοστασιακά αμορτισέρ έχουν δώσει με την σειρά τους την θέση τους στα Sachs Super Touring, τα οποία καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες τόσο σε καθημερινές μετακινήσεις όσο και σε απαιτητικές συνθήκες. Επίσης, τα ελαστικά Continental Sport 5 που έχουν επιλεχθεί για τις 17αρες ζάντες συμβάλλουν τα μέγιστα στο κράτημα του Mondeo.

Στο εσωτερικό του Mondeo βλέπουμε το εργοστασιακό μπεζ σαλόνι που εκτός απο φωτεινότητα προσδίδει και μια αίσθηση αυτοκινήτου ακριβότερης κατηγορίας. Μερικές από τις προσθήκες που έχουν γίνει είναι η τοποθέτηση φωτισμού LED και πολύμπριζου αναπτήρα στις πίσω θέσεις. Τέλος, το εργοστασιακό ηχοσύστημα του αυτοκινήτου (Sony Mp3 player) έχει βελτιωθεί χάρη στην προσθήκη ηχείων της HERTZ στις εργοστασιακές θέσεις, ενώ για τις ανάγκες πλοήγησης έχει τοποθετηθεί το GPS της MLS Destinator 7.


Στο πρόσωπο του Θοδωρή διαφαίνεται ένας από τους εκφραστές της προσπάθειας του CFH για ενίσχυση της παρουσίας του club στην περιφέρεια της Ελλάδας. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα - σε μια δύσκολη εποχή που διανύουμε - έχει καταφέρει να προσφέρει τα μέγιστα συμβάλλοντας στα δρώμενα του CFH και φέρνοντας κοντά ανθρώπους με το ίδιο πάθος, αναθερμαίνοντας το ενδιαφέρον και την όρεξη τους για συμμετοχή. Αποτελεί λαμπρό παράδειγμα και είμαστε σίγουροι πως θα υπάρξουν κι άλλα παιδιά στην περιφέρεια που θα τον μιμηθούν.


Ευχόμαστε καλά κι ασφαλή χιλιόμετρα στον Θοδωρή και να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να συμβάλλει στα τεκταινόμενα του CFH.

 

Δείτε εδώ το video

Κείμενο: Latanen
Φωτογραφίες: mondeoo/alfa3delta
Επιστροφή
Φωτογραφίες
Εκδηλώσεις
Μέλος:
Μοντέλο: