Νέος χρήστης; Εγγραφείτε!    Username:     Password:         Απομνημόνευση;
Φεβρουάριος 2015
Φεβρουάριος 2015 - Focus Mk II Ti-Vct
Φεβρουάριος 2015
Panther Black strikes again!
Χρήστης: v@ggelis

Για τον μήνα Φεβρουάριο σας παρουσιάζουμε το Focus II του Βαγγέλη – κατά CFH κόσμον v@ggelis – του οποίου οι βελτιώσεις αποτελούν έναν καλό οδηγό για κάποιον που «πάσχει» από την αρρώστια της μόντας!Panther Black strikes again!


Όπως αναφέραμε στην εισαγωγή, έχουμε να κάνουμε με ένα τρίθυρο pre-facelift Focus II 1.6 Ti-VCT, το οποίο δύσκολα μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Μπορεί το μαύρο χρώμα να παραπέμπει κυρίως σε διακριτικότητα, η εκτεταμένη χρήση του όμως μόνο αυτό δε προσδίδει.

Παρατηρώντας το εξωτερικό του αυτοκινήτου, βλέπουμε τους προφυλακτήρες απο το look CC kit της Ford, τα πλαϊνά spoilers, την αεροτομή από ST, τις βαμμένες δαγκάνες φρένων, τα φρυδάκια της ICC στα μπροστινά φανάρια, τους εξωτερικούς καθρέπτες με τα ενσωματωμένα φλας, τα κοκκινόμαυρα σήματα της Ford, τους ανεμοθραύστες της Heco και τις φιμέ μεβράνες της Llumar. To σύνολο ολοκληρώνεται από τις δυο «ξερές» μπούκες της εξάτμισης και τις μαύρες ζάντες 17 ιντσών της Autostrada.


The chilled engine

Ο τίτλος δεν χρησιμοποιήθηκε τυχαία, μιας κι ολες οι λεπτομέρειες στον χώρο του κινητήρα έχουν βαφτεί σε απόχρωση chilly red. Ανοίγοντας το καπώ του Focus βλέπουμε την μεταλλική πολλαπλή εισαγωγής από το Puma 1.7, στην οποία έχει προσαρμοστεί η πεταλούδα από Focus 2.0. H εισαγωγή του αέρα έχει αναβαθμιστεί, αφού το εργοστασιακό φιλτροκούτι έχει αντικατασταθεί από το carbon βαρελάκι της BMC. Στην εξαγωγή των αναθυμιάσεων έχει τοποθετηθεί φίλτρο της Ρ.Χ. Επίσης, η εργοστασιακή εξάτμιση έχει αλλαχθεί από άλλη με μεγαλύτερες σωληνώσεις, πιο ελεύθερα καζανάκια και διπλή απόληξη σαν του ST. Τέλος, έχει τοποθετηθεί μεγαλύτερη μπαταρία 70Ah.
Από πλευράς στησίματος έχουν υπάρξει κι εκεί επεμβάσεις, αφού η μαμά ανάρτηση έχει αντικατασταθεί από τα ελατήρια pro kit της eibach και τα αμορτισέρ Bilstein Sprint, ενω τα ελαστικά Continental ContiSportContact 3 σε διάσταση 225/45 πλαισιώνουν τις 17αρες ζάντες.


Inside the Focus

Στο εσωτερικό του Focus τα βλέμματα εκτός από την ηλιοροφή πέφτουν στην οθόνη της Pioneer avh 3400dvd, στην οποία έχουν προσαρμοστεί κάμερα οπισθοπορείας και αντάπτορες για τα χειριστήρια τιμονιού και για ipod. Carbon look μεμβράνη έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετά σημεία του εσωτερικού συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής κονσόλας. O LED φωτισμός, τα πετάλια και τα μαξιλαράκια των ζωνών ασφαλειας της Sparco, ο τεμπέλης και τα εργοστασιακά door seals, είναι μερικές ακόμα λεπτομέρειες που ομορφαίνουν τον εσωτερικό διάκοσμο του αυτοκινήτου.
To sub-woofer και οι ενισχυτές της Kicker – τετρακάναλος για τα ηχεία και δικάναλος για το sub – συμβάλλουν τα μέγιστα στην βελτίωση της ποιότητας ήχου στην καμπίνα του Focus. Τέλος, για την προστασία του αυτοκινήτου έχει τοποθετηθεί συναγερμός της Clifford.

Ευχόμαστε στον Βαγγέλη καλά κι ασφαλή χιλιόμετρα σε αυτόν και το πανέμορφο Focus του.

 

Δείτε εδώ το video

Κείμενο: Latanen
Φωτογραφίες: Latanen/alfa3delta
Επιστροφή
Φωτογραφίες
Εκδηλώσεις
Μέλος:
Μοντέλο: