Νέος χρήστης; Εγγραφείτε!    Username:     Password:         Απομνημόνευση;
Προφίλ

Μία ιστορία, μία παρέα: clubford Hellas

Στα μέσα του 1999, το μεράκι για την αυτοκίνηση, το πάθος για το νέο τους Focus και η απίστευτη χημεία μίας καλής παρέας δέκα ατόμων, οδήγησαν στη δημιουργία της ιστοσελίδας clubfocus.gr με άξονα αναφοράς το νέο τότε και πολλά υποσχόμενο μοντέλο της Ford, που μόλις είχε κυκλοφορήσει στην Ελληνική αγορά.

Με την πάροδο του χρόνου τα μέλη του Club Focus Hellas αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, ενώνοντας την αγάπη τους και την εμπειρία τους για το Focus και την εκτίμηση τους για τη μεγάλη παρέα που έχει πλέον δημιουργηθεί και τις όμορφες στιγμές που τους προσφέρει.

H δυναμική παρέα μας συνέχισε να διευρύνεται και, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των πολλών, κρίθηκε ότι πλέον δεν θα μπορούσε παρά να απευθύνεται στο σύνολο των φίλων των Ford αυτοκινήτων. Έτσι, το 2006, το Club Focus Hellas μετονομάζεται σε clubford Hellas.

Το Club δεν λειτουργεί με τη δομή σωματείου, δεν έχει επίσημη νομική υπόσταση και δεν έχει οικονομικές συναλλαγές με τα μέλη του. Ξεκίνησε και παραμένει εκφραστής ενός συνόλου ατόμων, που επικοινωνούν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας και μέσα από τις διάφορες εκδηλώσεις.

Με δεκαπενταετή πλέον παρουσία, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα, παλαιότερα και πολυπληθέστερα Club αυτοκινήτου στην Ευρώπη, όντας ο κύριος εκφραστής των φίλων και ιδιοκτητών του μπλε οβάλ στην Ελλάδα.

Εκδηλώσεις όπως τακτικές συναντήσεις, εκδρομές, διοργανώσεις cart, paintball events και άλλες (αλλά και καθημερινά, μέσω του forum της ιστοσελίδας), δίνουν την ευκαιρία στα μέλη και τους φίλους του Club από όλη την Ελλάδα να ανταλλάσσουν απόψεις, να ανακαλύπτουν νέα ενδιαφέροντα, να συμμετέχουν στη μεγάλη παρέα του clubford Hellas.

Εξελίσσοντας την ιστοσελίδα μας, οι κάτοχοι των μοντέλων της οικογένειας Ford έχουν το δικό τους βήμα για να εκθέσουν τις απόψεις τους, καθώς και να προβάλουν εξειδικευμένη ενημέρωση πάνω σε θέματα αυτοκίνησης που τους αφορούν ή τους προβληματίζουν. Έτσι, αργά αλλά σταθερά, χτίζεται ένας μεγάλος και δυναμικός ιδεατός χώρος συνάντησης, καθώς και μια από τις μεγαλύτερες βάσεις εξειδικευμένων αντίστοιχων πληροφοριών.

Κανόνες χρήσης

Όροι χρήσης του φόρουμ του ClubFord

Παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά τους Όρους Χρήσης του φόρουμ πριν την εγγραφή ή επίσκεψή σας, και να ανατρέξετε όποτε χρειαστείτε στο παρακάτω κείμενο για όποια αναγκαία ή χρήσιμη διευκρίνιση.

Οι ακόλουθοι Όροι Χρήσης θεσπίστηκαν για την διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των συζητήσεων σε αυτό το φόρουμ και μπορούν να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή σύμφωνα με την κρίση των διαχειριστών.

H εγγραφή και η συμμετοχή στο φόρουμ αυτό, σημαίνει πλήρη αποδοχή των κάτωθι όρων:

Θέματα σχετικά με το λογαριασμό σας στο φόρουμ

Από τη στιγμή που ολοκληρωθεί η εγγραφή στο φόρουμ, οι χρήστες παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο των δημοσιεύσεών τους, καθώς και κάθε άλλη ενέργεια που γίνεται υπό τον προσωπικό τους λογαριασμό.

Παρακαλείστε να ειδοποιείτε άμεσα τους Moderators και Administrators του φόρουμ για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού σας και πιθανή παραβίαση ασφαλείας.

Για την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων, φροντίζετε για την προσεκτική χρήση του λογαριασμού σας και την έξοδο (logout) στο τέλος κάθε χρήσης. Το Clubford δε φέρει καμμία ευθύνη σε περίπτωση ζημίας ή βλάβης επακόλουθης της αδυναμίας των μελών να σεβαστούν και να ακολουθήσουν την παραπάνω οδηγία.

Κάθε εγγεγραμμένο μέλος διατηρεί το δικαίωμα της πλήρους κατάργησης του λογαριασμού του. Οποιοσδήποτε επιθυμεί τη διαγραφή του λογαριασμού του, επικοινωνεί και κάνει γνωστό το αίτημά του, είτε με προσωπικό μήνυμα προς κάποιον διαχειριστή, είτε με αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση info@clubford.gr. Κατά την διαγραφή, διενεργείται πλήρης απαλοιφή των προσωπικών στοιχείων και δεν είναι δυνατή η ανάκτηση του λογαριασμού.

Θέματα σχετικά με τη λειτουργία της υπηρεσίας

Το Clubford διατηρεί το δικαίωμα της τροποποίησης και διακοπής προσωρινά ή και μόνιμα μέρους ή και του συνόλου των υπηρεσιών που παρέχονται μέσω του φόρουμ του, με ή και χωρίς προειδοποίηση των χρηστών.

Oι Αdmins του φόρουμ, διατηρούν το αποκλειστικό δικαίωμα να διακόψουν τη χρήση του ή των κωδικών πρόσβασης, ή/και να διακόψουν τη διάθεση του περιεχομένου του στους χρήστες που θεωρούν ότι έχουν παραβιάσει το γράμμα και το πνεύμα των παρόντων όρων χρήσης.

Θέματα σχετικά με την ευθύνη του Clubford - Disclaimer

α) Περιορισμός Ευθύνης:
Δεδομένης της φύσης και του όγκου του Διαδικτύου, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης αμέλειας, το Clubford δεν ευθύνεται για οποιασδήποτε μορφής ζημία υποστεί ο επισκέπτης/χρήστης των σελίδων, υπηρεσιών, επιλογών και περιεχομένων του Clubford στις οποίες προβαίνει με δική του πρωτοβουλία.

Το Clubford δεν εγγυάται ότι οι σελίδες, οι υπηρεσίες, οι επιλογές και τα περιεχόμενα θα παρέχονται χωρίς διακοπή, χωρίς σφάλματα και ότι τα λάθη θα διορθώνονται. Επίσης το Clubford δεν εγγυάται ότι το ίδιο ή οποιοδήποτε άλλο συγγενικό site ή οι εξυπηρετητές (servers) μέσω των οποίων αυτά τίθενται στη διάθεσή των χρηστών/μελών, δεν περιέχουν "ιούς" ή άλλα επιζήμια συστατικά. Το Clubford δεν εγγυάται σε καμμία περίπτωση την ορθότητα, την πληρότητα ή/και διαθεσιμότητα των περιεχομένων, σελίδων, υπηρεσιών, επιλογών ή τα αποτελέσματά τους. Το κόστος των ενδεχόμενων διορθώσεων ή εξυπηρετήσεων, το αναλαμβάνει ο επισκέπτης/χρήστης και σε καμία περίπτωση το Clubford.

β) Εξωτερικοί δεσμοί (links):
Η διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, η πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, η ποιότητα και η πληρότητα των υπηρεσιών άλλων ιστοτόπων και σελίδων στα οποία υπάρχουν παραπομπές μέσω δεσμών, δεν ελέγχεται. Η ακέραια σχετική ευθύνη ανήκει στα αντίστοιχα sites. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι το Clubford ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των ιστοτόπων στους οποίους υπάρχουν παραπομπές, ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

γ) Σχετικά με τις δημοσιεύσεις χρηστών:
Οι Moderators/Administrators του φόρουμ διατηρούν το δικαίωμα να διακόψουν την προβολή δημοσίευσης σε περίπτωση παράβασης των κανόνων περί δημοσιεύσεων που ορίζονται σε αυτό το κείμενο.

Το Clubford σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή ενστερνίζεται κατά οποιονδήποτε τρόπο τις εκφραζόμενες στις σελίδες του φόρουμ προσωπικές ιδέες ή αντιλήψεις.

Οι χρήστες του φόρουμ διατηρούν το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας στις απόψεις που εκφράζουν με τις δημοσιεύσεις τους.

Στην περίπτωση ειδοποίησης ή εκτίμησης των Moderators/Administrators ότι περιεχόμενο δημοσιεύσεων θίγει τρίτα πρόσωπα, έχουν το δικαίωμα της άμεσης διαγραφής των αντίστοιχων δημοσιεύσεων ή ακόμα -σε περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαίο- και του λογαριασμού του χρήστη που το δημοσίευσε.

δ) Σχετικά με τη δημοσίευση Αγγελιών:
Στις σελίδες του φόρουμ, υπάρχει πρόβλεψη για ύπαρξη Θεματικής Ενότητας αγγελιών, στην οποία μπορούν να δημοσιεύονται ανάλογα μηνύματα, σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι σχετικοί κανόνες δημοσίευσης αγγελιών.

Το Clubford δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την ποιότητα των αγαθών που αποκτώνται μέσω των αγγελιών αυτών, και η συναλλαγή δεσμεύει αποκλειστικά τον χρήστη και τον πάροχο του αγαθού. Ως εκ τούτου, σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να εμπλακεί το Clubford σε σχετική δικαστική διαφορά προκύπτουσα από τη συναλλαγή αυτή.

Κανόνες Συμπεριφοράς στο Φόρουμ - Κανόνες σχετικοί με τις δημοσιεύσεις [Netiquette]

Oι δημοσιεύσεις στο φόρουμ και η ενεργή συμμετοχή σε αυτό, οφείλουν να συμφωνούν με τους ακόλουθους κανόνες οι οποίοι θεσπίστηκαν με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλότερης δυνατής διεξαγωγής των συζητήσεων, την αποφυγή προβλημάτων, παρεξηγήσεων και απρόβλεπτων καταστάσεων. Παρακαλούμε ελέγξτε τις επιμέρους κατηγορίες του forum για τυχόν ύπαρξη συμπληρωματικών κανόνων, οι οποίοι ισχύουν παράλληλα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Σχετικά με τη δομή, την αισθητική και το ευανάγνωστο των δημοσιεύσεων:
α) Μη γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα. Ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στο Internet υποδηλώνει ότι "φωνάζετε" και είναι κουραστικό για τους άλλους χρήστες να διαβάζουν μηνύματα γραμμένα εξ ολοκλήρου με κεφαλαίους χαρακτήρες. Αν θέλετε να τονίσετε κάτι, χρησιμοποιήστε αντί αυτών, bold χαρακτήρες.

β) Είναι υποχρεωτική η χρήση ελληνικής γραμματοσειράς στις δημοσιεύσεις. Η μη χρήση ελληνικής γραμματοσειράς δικαιολογείται μόνο στην περίπτωση σχετικών τεχνικών προβλημάτων ή αλλοδαπού χρήστη. Αποφεύγετε τα greeklish, προτιμήστε τους ελληνικούς χαρακτήρες! Η ανάγνωση μηνυμάτων γραμμένων με τέτοιο τρόπο, είναι πολύ δύσκολη και κουραστική για το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών. Σημειώνεται επίσης, ότι κατά κανόνα, οι δημοσιεύσεις που περιέχουν greeklish, δυσκολεύουν την αναζήτηση συγκεκριμένων πληροφοριών στις σελίδες του ClubFord Hellas.

γ) Ελέγξτε το μήνυμά σας πριν το δημοσιεύσετε, καθώς και μετά -υπάρχει επιλογή προεπισκόπησης (preview) κατά την επεξεργασία ενός μηνύματος- για τυχόν απροσεξίες που πιθανώς να δώσουν διαφορετική ερμηνεία στη δημοσίευσή σας. Υπάρχει επίσης η επιλογή μορφοποίησης (edit) ενός μηνύματος μετά την δημοσίευσή του, και συνίσταται η χρήση της επιλογής αυτής σε περίπτωση μικρής αλλαγής του περιεχομένου ή κάποιας σχετικής προσθήκης, και η αποφυγή δημιουργίας νέας δημοσίευσης αντί αυτού.

δ) Προσπαθήστε να διατηρείτε συνοχή και λογική σειρά στα λεγόμενά σας, καθώς επίσης φροντίστε ώστε η δημοσίευση να είναι ευανάγνωστη και καλαίσθητη. Για το λόγο αυτό, εάν το μήνυμα είναι αρκετά μεγάλο, καλό είναι να το χωρίζετε σε διακριτές παραγράφους. Χρησιμοποιείστε κατάλληλα μεγέθη και στυλ (έντονα, πλάγια) για να τονίσετε ό,τι χρειάζεται.

ε) Τα μηνύματα πρέπει να δημοσιεύονται στη Θεματική Ενότητα που σχετίζεται με το περιεχόμενό τους. Φροντίστε έτσι ώστε ο τίτλος να είναι σχετικός με το μήνυμα και κατατοπιστικός. Στην περίπτωση δημοσίευσης σε λάθος ενότητα ή χρήσης λανθασμένου, ανεπαρκούς ή παραπλανητικού τίτλου, οι Moderators έχουν το δικαίωμα μετακίνησης και μορφοποίησης του τίτλου των μηνυμάτων κατάλληλα χωρίς προειδοποίηση.

στ) Μη δημοσιεύετε πάνω από μία φορά το ίδιο μήνυμα. Σε τέτοια περίπτωση, τα διπλά και τριπλά μηνύματα θα διαγράφονται, είτε βρίσκονται στην ίδια, είτε σε διαφορετική Θεματική Ενότητα, και θα παραμένει μόνο ένα.

ζ) Φροντίζετε να πατάτε το κουμπί Απάντησης [Post Reply ή Quick Reply] και όχι δημιουργίας νέου θέματος, όταν απαντάτε σε κάποιο ήδη υπάρχον θέμα. Ανάλογα, λανθασμένα μηνύματα, πιθανώς να διαγράφονται ή να ενσωματώνονται (αν είναι σαφές το τι αφορά) στο θέμα στο οποίο ανήκουν.

η) Το φόρουμ παρέχει τη δυνατότητα να επικοινωνείτε μέσω προσωπικού μηνύματος με κάποιο άλλο μέλος. Συνεπώς, οι συζητήσεις μεταξύ δύο χρηστών με τη μορφή των δημοσιεύσεων δημόσια επιτρέπει και αποδέχεται αυτόματα τη συμμετοχή και οποιουδήποτε άλλου μέλους.

θ) Το περιεχόμενο των μηνυμάτων θα πρέπει να είναι σαφές, ώστε να μη δημιουργούνται απορίες για αυτό ή να παραπλανούνται οι αναγνώστες.

ι) Πριν δημιουργήσετε νέο Θέμα Συζήτησης, ελέγξτε μήπως το θέμα συζητείται ήδη αλλού, ή έχει καλυφθεί στο παρελθόν. Χρησιμοποιείστε τη δυνατότητα "Αναζήτησης" [Search] για να εντοπίσετε το υλικό που σας ενδιαφέρει.

ια) Δεν επιτρέπεται η χρήση μεγάλων εικόνων στις υπογραφές (signatures). Μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος εικόνας υπογραφής: Πλάτος 350 pixel - Ύψος 100 pixel. Σε αντίθετη περίπτωση θα αφαιρείται η εν λόγω εικόνα. Επίσης δεν επιτρέπονται:
i. αυτούσια link που θα παραπέμπουν σε άλλο ιστότοπο, με σκοπό την διαφήμιση ή/και την προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών ή φορέων εκτός του CFH.
ii. οι αναφορές, άμεσες ή έμμεσες και με οποιοδήποτε τρόπο [π.χ. κείμενο, κινούμενα εικονίδια (emoticons, GIF), εικόνες, κλπ] σε πεποιθήσεις πολιτικού, θρησκευτικού, αθλητικού κ.ά. χαρακτήρα.
iii. περιεχόμενο σεξουαλικού ή/και προσβλητικού προς τα υπόλοιπα μέλη χαρακτήρα και εν γένει αντίθετου με τα χρηστά ήθη.

ιβ) Σε περιπτώσεις όπου χρειάζεται η επικοινωνία μεταξύ δύο μελών και το αντικείμενο δεν ενδιαφέρει τα υπόλοιπα μέλη, συστήνεται η χρήση της δυνατότητας προσωπικών μηνυμάτων, την οποία παρέχει το Clubford Hellas.

ιγ) Η υποβολή νέων απαντήσεων σε οποιοδήποτε από τα θέματα συζήτησης που φιλοξενούνται στο forum είναι ευπρόσδεκτη, εφόσον αυτές περιέχουν ουσιώδεις πληροφορίες. Οι μονολεκτικές, οι «ανούσιες» (π.χ. σκέτα emoticons) και οι μη ολοκληρωμένες απαντήσεις οι οποίες δε συμβάλλουν ουσιαστικά στις υπάρχουσες συζητήσεις θα αφαιρούνται από τους αρμόδιους διαχειριστές κατά την κρίση τους, χωρίς καμία προειδοποίηση.

Σχετικά με το περιεχόμενο, την κοσμιότητα, και το ύφος των δημοσιεύσεων, καθώς και την επικοινωνία με τους moderators/administrators:

α) Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όταν είναι κόσμια και αναφέρεται σε ιδέες και διατυπώσεις και όχι σε πρόσωπα. Εάν υποπέσει στην αντίληψη των Συντονιστών παρουσία μηνυμάτων που παραβαίνουν αυτόν τον κανόνα, αυτά θα μορφοποιηθούν χωρίς προειδοποίηση, και το προσβλητικό κομμάτι θα αφαιρεθεί.

β) Επιθέσεις σε άλλους χρήστες, Moderators ή Administrators, θα αντιμετωπίσουν μηδενική ανεκτικότητα. Συγκεκριμένα, η δυσφήμιση, ο χλευασμός, η επιθετική ειρωνεία και κάθε είδους προσωπικές προσβολές θα διαγράφονται από τις δημοσιεύσεις χωρίς προειδοποίηση, και θα υπάρχει σύσταση προς το μέλος για αποφυγή επανάληψης.

γ) Συζητήσεις που παραβαίνουν έναν ή συνδυασμό κανόνων που ορίζονται στο κείμενο αυτό, πρέπει να μη συνεχίζονται από τους χρήστες. Για την αποφυγή αυτού του φαινομένου, πιθανώς κάποια Θέματα Συζήτησης να κλειδώνονται από τους Moderators, με παράθεση ανάλογου μηνύματος από αυτούς. Ενστάσεις, και υποδείξεις για ύπαρξη τέτοιων συζητήσεων δεν πρέπει να γίνονται σε νέα δημοσίευση, αλλά με αποστολή προσωπικού μηνύματος στους Moderators.

δ) Συνεχιζόμενες παραβάσεις των Όρων Χρήσης, θα συνεπάγονται προσωπικές επιπλήξεις των χρηστών που προβαίνουν σε αυτές, και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης αυτών μετά από 3 ανάλογα μηνύματα, απαγόρευση πρόσβασης [Ban] στον χρήστη για μία βδομάδα, ή και περισσότερο μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και ανάλογα με την περίσταση.

ε) Ενέργειες των Συντονιστών που αφορούν δημοσιεύσεις (μετακίνηση, κλείδωμα κλπ) θα γίνονται αυτόνομα και άμεσα από τον εκάστοτε Συντονιστή. Ενέργειες που αφορούν χρήστες θα γίνονται κατόπιν ενημέρωσης μεταξύ της Οργανωτικής Ομάδας, όταν πρόκειται για επίπληξη, και κατόπιν ψηφοφορίας μεταξύ της Οργανωτικής Ομάδας όταν πρόκειται για απαγόρευση πρόσβασης [Ban] σε κάποιον χρήστη. Η όποια αργοπορία αντίδρασης των αρμοδίων δεν μπορεί να είναι θέμα σύστασης από χρήστες. Θεωρείται πιθανή κάποια καθυστέρηση δεδομένου ότι ασχολούμαστε στον ελεύθερο χρόνο μας με το φόρουμ, εάν έχετε κάποια σχετική ένσταση το καλύτερο είναι να στείλετε προσωπικό μήνυμα στους αρμόδιους.

στ) Η εγγραφή του ίδιου χρήστη με πολλαπλούς λογαριασμούς με σκοπό την παραποίηση γεγονότων, ή την εξαπάτηση των άλλων χρηστών απαγορεύεται, εκτός αν συντρέχει λόγος. Η διεύθυνση ΙΡ καταγράφεται. Η διαγραφή των δεύτερων και τρίτων λογαριασμών γίνεται άμεσα. Η κίνηση αυτή υπαγορεύει τον μόνιμο ή μερικό αποκλεισμό του χρήστη.

ζ) Ενέργειες που απαιτούν ψηφοφορία ή συνεννόηση μεταξύ Συντονιστών ή/και Administrator(s) πιθανώς να καθυστερήσουν, ακόμα και περισσότερο από μία μέρα.

η) Προσωπικά θέματα που δεν έλαβαν χώρα εντός του φόρουμ δεν μπορούν να επηρεάζουν τη λειτουργία του. Οι Moderators δεν έχουν καμία δικαιοδοσία, παρά μόνο αν μεταφερθεί το θέμα εντός φόρουμ, η οποία επιλογή φυσικά απαγορεύεται από τους Όρους Χρήσης.

θ) Πληροφορίες ιδιωτικής φύσης δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται από τα μέλη στο φόρουμ. Στην περίπτωση αναφοράς προσωπικών στοιχείων χρήστη από άλλον, το μήνυμα άμεσα θα διαγράφεται ή/και μορφοποιείται κατάλληλα και οι Moderators θα λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα αντιμετώπισης του παραβάτη, κατόπιν συνεννοήσεως.

ι) Απαγορεύεται η απροκάλυπτη άμεση και έμμεση διαφήμιση (spamming) εταιριών, εμπορικών προϊόντων ή/και υπηρεσιών κάθε είδους, είτε αυτό γίνεται σε δημόσιες ή σε ιδιωτικές συζητήσεις, μέσω προσωπικών μηνυμάτων.
Επιτρέπεται βέβαια η συζήτηση πάνω σε προϊόντα και εταιρίες, όπως και η όποια κριτική σε αυτά, όταν όμως αυτή διέπεται από πνεύμα που σέβεται τα όρια που ορίζει η κοινή λογική για το πού αρχίζει η άμεση ή και η "γκρίζα" διαφήμιση. Θεωρείται δεδομένο πως η εκάστοτε ομάδα συντονιστών του χώρου αυτού πληροί τις προϋποθέσεις για κρίση των ορίων αυτών. Τα μηνύματα που περιέχουν αυτού του είδους τις πληροφορίες θα διαγράφονται άμεσα και χωρίς καμιά προειδοποίηση και υποχρέωση από πλευράς οργανωτικής για ενημέρωση αυτής της κίνησης στον χρήστη που τα δημοσίευσε. Γενικότερα, οι όποιες διαφημιστικές προσφορές προς τα μέλη του χώρου μας από εμπόρους κτλ, θα επικοινωνούνται μόνο μέσω της εκάστοτε οργανωτικής ομάδας και κατόπιν, εάν και εφόσον αυτές κριθούν πως είναι ουσιώδεις, συμφέρουσες και κυρίως σχετικές με τον χώρο μας, θα προωθούνται στο θέμα "Προσφορές" για τα μέλη μας.

ια) Οι υπογραφές, άλλα και οι φωτογραφίες των μελών που παραπέμπουν στα παραπάνω είτε ως avatar είτε ως επισυναπτόμενα αρχεία, διέπονται από τους ίδιους κανόνες με τα μηνύματά τους. Η Οργανωτική Ομάδα έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει ή να τροποποιήσει την υπογραφή/επισυναπτόμενη φωτογραφία ή το avatar του χρήστη.

ιβ) Απαγορεύεται το "trolling", δηλαδή η συστηματική υποβολή περιεχομένου που είτε έχει ως στόχο τη δημιουργία ερίδων και αντιδικιών, είτε προκαλεί αναστάτωση στην ομαλή ροή διεξαγωγής των συζητήσεων.

Σύστημα Προειδοποιήσεων - Warning System

Το σύστημα προειδοποιήσεων λειτουργεί ως εξής: Κάθε φορά που κάποιος χρήστης παραβεί κάποιους από τους κανόνες του Club (και φυσικά ανάλογα την βαρύτητα της πράξης του), θα τιμωρείται με πόντους προειδοποίησης. Η τρίτη (3η) προειδοποίηση συνεπάγεται αυτόματα 15ήμερο αποκλεισμό [ban] από το φόρουμ. Μετά την επιστροφή του, αν το μέλος επαναλάβει δύο (2) φορές τις ίδιες παραβάσεις του κανόνα, θα οδηγήσει σε 30ήμερο αποκλεισμό [ban] αυτόματα. Μετά την επιστροφή του, αν επαναλάβει μία ακόμη φορά το ίδιο πράγμα, θα πάρει μόνιμο αποκλεισμό [ban]. Ανάλογα με την παράβαση, μπορεί άμεσα να επέλθει και μόνιμος αποκλεισμός από τα δρώμενα του φόρουμ.

Νομικά ζητήματα*

Οι συμμετέχοντες στο φόρουμ του Clubford συμφωνούν να μην τοποθετούν δυσφημιστικό, προσβλητικό ή υλικό οποιουδήποτε άλλου είδους που μπορεί να παραβιάζει τους νόμους του Ελληνικού Κράτους. Ιδίως, απαγορεύονται:

α) Η ανάρτηση, δημοσίευση και αναφορά συνδέσμων προς παράνομο λογισμικό ή μεθόδους εξουδετέρωσης της προστασίας λογισμικού (serial number, key generator, crack κλπ) καθώς επίσης και κάθε άλλου περιεχομένου (εικόνες, μουσικά κομμάτια κοκ) υλικού που παραβιάζει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

β) Αγγελίες ή προσφορές για διάθεση απαγορευμένων από την ισχύουσα νομοθεσία αγαθών. Σε αυτά περιλαμβάνονται προϊόντα που θίγουν τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας όπως ταινίες και ηχογραφημένες εκτελέσεις μουσικών κομματιών.

γ) Η ανάρτηση, δημοσίευση και αναφορά συνδέσμων προς υλικό που είναι παράνομο, επιβλαβές, απειλητικό, προσβλητικό, επιζήμιο, δυσφημιστικό, χυδαίο, βίαιο, υβριστικό, ρατσιστικό ή με άλλον τρόπο αποδοκιμαστέο, που παραβιάζει την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα άλλων, προκαλεί συναισθήματα μίσους, ή/και οποιοδήποτε άλλο συνιστώμενο ποινικό αδίκημα.

δ) Η πρόκληση βλάβης σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.

ε) Η μίμηση οποιουδήποτε νομικού ή φυσικού προσώπου ή ψευδής δήλωση για την ταυτότητα του χρήστη ή παραπλανητική δήλωση αναφορικά με τη σχέση ή/και συνεργασία του χρήστη με κάποιο άλλο νομικό ή φυσικό πρόσωπο.

στ) Η ανάρτηση, δημοσίευση και αναφορά συνδέσμων προς υλικό για την εγκατάσταση αυτόκλητης ή μη εξουσιοδοτημένης διαφήμισης ή άλλου περιεχομένου προώθησης προϊόντων, την αποστολή ανεπιθύμητων και μη προσκαλούμενων από τον λήπτη e-mails και οποιαδήποτε άλλη μορφή ανεπιθύμητης προώθησης περιεχομένου.

ζ) Η παρενόχληση με οποιονδήποτε τρόπο της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων άλλων χρηστών (όπως η συλλογή ή/και αποθήκευση προσωπικών δεδομένων άλλων χρηστών).

η) Κατά την εγγραφή κάθε μέλος καλείται να δώσει μια διεύθυνση θυρίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Με την πράξη αυτή αυτόματα συναινεί στην χρήση της από τους διαχειριστές ή άλλα μέλη για επικοινωνία.
Το CFH ουδέποτε απέκτησε ή θα αποκτήσει διευθύνσεις, καθώς επίσης και δεν διέθεσε, ούτε θα διαθέσει ποτέ οικειοθελώς αυτές, καθώς και οποιαδήποτε προσωπικά στοιχεία, σε τρίτους εξωτερικούς παράγοντες.
Κατά καιρούς και όταν κρίνεται αναγκαίο, οι διαχειριστές μπορεί να αποστέλλουν προς τα μέλη μαζικά ενημερωτικά ή ευχετήρια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (mails) στις διευθύνσεις που ο καθένας έχει δηλώσει κατά την εγγραφή του.
Το CFH δεν έχει μορφή εμπορική και ουδέποτε θα επικοινωνήσει με τα μέλη του για προώθηση προϊόντων με σκοπό το κέρδος.
Κάθε μέλος διατηρεί το δικαίωμα να διακόπτει την επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά βούληση. Για το λόγο αυτό, υπάρχουν επιλογές στις ρυθμίσεις του λογαριασμού κάθε χρήστη.
Ως εκ τούτου, κάθε mail που γίνεται αποδεκτό από το μέλος, δεν δύναται να θεωρηθεί ως spam.

* Για οποιοδήποτε από τα παραπάνω υπεύθυνοι είναι οι χρήστες και οι Moderators/Administrators δεν εγγυώνται την επέμβασή τους, ούτε και έχουν την οποιαδήποτε ευθύνη. Οι moderators/administrators έχουν το δικαίωμα (όχι όμως και την υποχρέωση) να απαγορεύσουν την διακίνηση μηνυμάτων τέτοιου περιεχομένου. Το Clubford ωστόσο δεν φέρει καμία ευθύνη για τα μηνύματα ή/και τα αρχεία που ανταλλάσσουν τα μέλη του, όπως άλλωστε αναφέρθηκε προηγουμένως. Εφόσον υπάρχει οποιαδήποτε αντίδραση από εταιρείες ή οργανισμούς που θίγονται από προγράμματα, αρχεία ή/και τα links που διακινούνται, θα πρέπει να αποστέλλεται τάχιστα e-mail, ώστε να αφαιρούνται άμεσα.

Δικαιώματα Διαχείρισης:

Διαχείριση Δημοσιευμένου Περιεχομένου:

Οι διαχειριστές/moderators του φόρουμ έχουν το δικαίωμα:

α) Να μετακινήσουν μία ή περισσότερες δημοσιεύσεις σε ένα άλλο θέμα συζήτησης στην ίδια ή σε άλλη θεματική ενότητα, είτε σε ένα νέο θέμα συζήτησης με ανάλογη θεματολογία.

β) Να τροποποιήσουν τον τίτλο οποιασδήποτε δημοσίευσης (θέματος, μηνύματος ή άλλου περιεχομένου), εφόσον πιστεύουν ότι αυτός παραβαίνει τους όρους χρήσης είτε είναι παραπλανητικός, είτε ανάρμοστος, είτε ελλιπής, είτε με ορθογραφικές και γραμματικές ελλείψεις, είτε αντίθετος από τον κανονισμό του φόρουμ.

γ) Να απαγορεύσουν στα μέλη τη δυνατότητα ανάρτησης περιεχομένου σε μία ή περισσότερες θεματικές ενότητες, εφόσον οι θεματικές ενότητες αυτές περιέχουν σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων, οι οποίες είναι αντίθετες από τον κανονισμό.

δ) Να προβούν στην άμεση διαγραφή κειμένων, πληροφοριών, αρχείων, εικόνων, γραφικών και δημοσιεύσεων γενικότερα, οι οποίες αντιτίθενται στους παρόντες όρους πρόσβασης και χρήσης.

ε) Να μεταφέρουν θέματα σε άλλες, συναφέστερες θεματικές ενότητες.

στ) Να συγχωνεύουν συναφή θέματα.

ζ) Να διαχωρίζουν ένα θέμα σε δύο νέα θέματα

η) Να επικολλούν επίκαιρα θέματα ώστε να εμφανίζονται πρώτα στις αντίστοιχες θεματικές ενότητες.

Ειδικοί Κανόνες

A. Αγγελίες

α) Δε θα γίνονται δεκτές αγγελίες από χρήστες που μόλις εγγράφηκαν στο φόρουμ με μόνο σκοπό την αγοραπωλησία αντικειμένων, για λόγους προστασίας των μελών του φόρουμ και του ίδιου του φόρουμ από χρήστες που δε σχετίζονται με αυτό και εγγράφονται με σκοπό το χρηματικό κέρδος.

β) Οι χρήστες, για να αναρτήσουν μια αγγελία, θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 50 δημοσιεύσεις (posts) σε διάστημα όχι μικρότερο των 15 ημερών στο φόρουμ.

γ) Αγγελίες μελών που ποστάρουν spam μηνύματα, ώστε να φτάσουν το όριο των δημοσιεύσεων, θα αφαιρούνται μαζί με τα πρότερα μηνύματα και ο χρήστης θα αποκλείεται με 15νθήμερο αποκλεισμό [ban].

δ) Παρακαλούμε οποιαδήποτε συζήτηση να αποφεύγεται και οι συνεννοήσεις να γίνονται με private message ή e-mail.

ε) Όταν επιτευχθεί ο σκοπός της αγγελίας, παρακαλείστε να ενημερώνετε τους Moderators για να κλειδώνεται το Θέμα Συζήτησης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών.

στ) Οι διαχειριστές του φόρουμ δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τις αγοραπωλησίες και τις συναλλαγές, από άποψης ποιότητας, ασφάλειας, νομιμότητας, τιμής και λοιπών χαρακτηριστικών, δεν εγγυώνται την ταυτότητα των χρηστών που λαμβάνουν μέρος στις συναλλαγές, δεν έχουν κανένα χρηματικό ή ανάλογο όφελος από τις συναλλαγές, και δεν φέρουν καμία ευθύνη σε κάθε περίπτωση βλάβης, ζημίας ή απάτης.

ζ) Στην αγγελία θα πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά πρόσφατη φωτογραφία του αντικειμένου που βρίσκεται προς πώληση.

η) Η αγγελία θα πρέπει να αναφέρει υποχρεωτικά περιγραφή και τιμή πώλησης του αντικειμένου.

θ) Μετά το πέρας 1 χρόνου, αγγελίες που έχουν κλειδωθεί ή έχουν μείνει ανενεργές για το ίδιο διάστημα, θα διαγράφονται.

ι) Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα ανάρτησης μέχρι 2 αγγελιών ανά μήνα.

ια) Δεν επιτρέπεται η δημοσίευση αγγελίας από άλλο μέλος προκειμένου να διευκολυνθεί μέλος που δεν έχει συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό δημοσιεύσεων. Υπεύθυνοι για την παράβαση θεωρούνται και τα δυο μέλη. Κατά συνέπεια δεν επιτρέπεται η δημοσίευση αγγελιών από μέλος για λογαριασμό τρίτων εκτός κοινότητας του φόρουμ.

ιβ) Δε θα γίνεται δημοσίευση τηλεφωνικών αριθμών στη δημόσια συζήτηση προς αποφυγή περιπτώσεων όπου μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τρίτους για ενοχλήσεις των ιδιοκτητών τους. Η ανταλλαγή τηλεφωνικών αριθμών επιτρέπεται μόνο μέσω των προσωπικών μηνυμάτων ή e-mail μεταξύ του πωλητή/αγοραστή.

ιγ) Σε διαπίστωση ότι μέλος ξαναδημοσιεύει μετά από κάποιο διάστημα την ίδια αγγελία, χωρίς διαφοροποίηση που να δικαιολογεί την νέα δημοσίευση (πχ αλλαγή στην τιμή), η ενέργεια θεωρείται spamming και οι Moderators θα προχωρούν σε διαγραφή της χωρίς προειδοποίηση.

ιδ) Το πρώτο up - υπενθύμιση της αγγελίας επιτρέπεται μετά από 5 ημέρες. Τα ποστ που θα γίνονται πριν την πάροδο των 5 ημερών και που θα αναφέρουν μείωση τιμής ή οτιδήποτε άλλο, θα διαγράφονται καθώς θεωρούνται έμμεσες υπενθυμίσεις της αγγελίας.

Κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί, ότι το φόρουμ δεν είναι ιστοσελίδα δημοσίευσης αγγελιών. Απλά προσφέρει αυτή την υπηρεσία για εξυπηρέτηση των ενεργών μελών του clubford.gr και μόνο, και για είδη σχετικά με την θεματολογία - φιλοσοφία του forum.

Οπότε καλό θα είναι πριν δημοσιεύσουμε μια νέα αγγελία, να έχουμε υπόψη μας τα παρακάτω:

Η αγγελία να είναι γραμμένη απευθυνόμενη προς τα μέλη του φόρουμ μας και όχι αντίγραφο άλλου site (π.χ. Χρυσή Ευκαιρία / Car.gr / κλπ).

Είναι "άκομψο" προς τα μέλη μας, κάποιος να βάζει αγγελία και να παραπέμπει τους αναγνώστες μας σε άλλους ιστοχώρους που έχουν σαν αποκλειστικό σκοπό το κέρδος, μέσω των αγγελιών, και να μην μπαίνει καν στον κόπο να πληκτρολογήσει τις λεπτομέρειες του προς πώληση αντικειμένου του.

Αγγελία που θα παραπέμπει μόνο σε άλλο site (car.gr, xe.gr κτλ) θα διαγράφεται.

Β. Ερωτήσεις

α) Χρησιμοποιείστε την αναζήτηση (search) του φόρουμ, και ανατρέξτε στις ανάλογες θεματικές ενότητες. Συνήθως οι πιο πολλές ερωτήσεις έχουν απαντηθεί αρκετές φορές παλαιότερα.

β) Μην ξεχνάτε ότι οι υπόλοιποι χρήστες δεν είναι υποχρεωμένοι να σας απαντήσουν. Μην απαιτείτε/προσβάλλετε τους άλλους χρήστες, ζητήστε ευγενικά και εξηγείστε κατατοπιστικά τις ερωτήσεις σας, και το πιο πιθανό είναι να λάβετε ανταπόκριση. Γενικές ερωτήσεις και ασαφή μηνύματα είναι δύσκολο να απαντηθούν.

γ) Ο χρόνος που διαθέτουν οι άλλοι χρήστες για να σας απαντήσουν είναι καθαρά εθελοντικός, ένα ευχαριστώ σε όποιον προδιατέθηκε να σας βοηθήσει, επιτυχημένα ή όχι, είναι πάντα ευπρόσδεκτο.

Γ. Γενικά

α) Θέματα άσχετα με τα θέματα που υπάγονται στις διάφορες ενότητες του φόρουμ, πρέπει να δημοσιεύονται στο Στέκι μας.

β) Κάθε μέλος του Clubford Hellas έχει τη δυνατότητα "αναφοράς" (Επιλογή "Αναφορά σε συντονιστή") των δημοσιεύσεων άλλων μελών που παραβαίνουν τους όρους χρήσης, ζητώντας την επέμβαση της ομάδας διαχείρισης, η οποία και θα επιληφθεί του θέματος κατά την κρίση της.

Εφόσον αποδεχθείτε τους Όρους Πρόσβασης και Χρήσης, θα κληθείτε να συμπληρώσετε μια σύντομη φόρμα, επιλέγοντας ένα προσωπικό όνομα χρήστη (ψευδώνυμο / username) και έναν κωδικό πρόσβασης (password).

Για τη χορήγηση ψευδώνυμου (nickname), επιπλέον:

  • Το μέλος να διαθέτει αποκλειστικά ένα και μοναδικό ψευδώνυμο που αντιστοιχεί σε έναν και μοναδικό λογαριασμό.
  • Δεν πρέπει να περιέχει λέξεις ή φράσεις οι οποίες είναι ή παραπέμπουν σε επωνυμίες νομικών προσώπων, κατατεθέντα σήματα ή δικτυακούς τόπους.
  • Δεν πρέπει να περιέχει λέξεις ή φράσεις απειλητικές, προσβλητικές, επιζήμιες, δυσφημιστικές, χυδαίες, βίαιες, υβριστικές, ρατσιστικές ή αποδοκιμαστέες.
  • Δεν πρέπει να αποτελεί τη μίμηση ενός ήδη καταχωρημένου ψευδωνύμου με σκοπό την προσβολή, ειρωνεία ή το χλευασμό άλλου μέλους.
  • Η συμπλήρωση πολλών πεδίων που αφορούν προσωπικές πληροφορίες ( π.χ μοντέλο & χρώμα αυτοκινήτου, περιοχή κατοικίας κ.λ.π. ), μολονότι δεν είναι υποχρεωτική, αν γίνεται, θα πρέπει να διέπεται από σοβαρότητα.

Πεδία με χλευαστικά, ειρωνικά ή παραπλανητικά στοιχεία, θα αντιμετωπίζονται ανάλογα με διόρθωση ή και διαγραφή από τους Moderators/Administrators.

_________________________________________________________________

Θυμηθείτε: Η πρόσβαση σε αυτό το forum είναι προνόμιο και όχι δικαίωμα. Το forum προσφέρεται, δεν είναι κεκτημένο δικαίωμα κανενός. Πρέπει λοιπόν να το χρησιμοποιείτε με σεβασμό στους κανόνες. Κάθε παραβίαση των κανόνων σημαίνει κατάχρηση του προνομίου και αποδεικνύει αδιαφορία προς στους υπόλοιπους χρήστες. Αν θέλουμε να μας βοηθούν οι άλλοι θα πρέπει να τους σεβόμαστε πάνω από όλα.

Copyright © 1999-2023
ClubFord Hellas

Εκδηλώσεις
Μέλος:
Μοντέλο: