Νέος χρήστης; Εγγραφείτε!    Username:     Password:         Απομνημόνευση;
Αφαίρεση μπροστινών φαναριών (mondeo mk4)
Αφαίρεση μπροστινών φαναριών (mondeo mk4)
Αφαίρεση μπροστινών φαναριών (mondeo mk4)
Αποστάλθηκε από: alfa3delta
Ημερομηνία: 06 Φεβρουαρίου 2011

Η αλλαγή μιας καμμένης λάμπας στο mondeo mk4 προϋποθέτει την απομάκρυνση ολόκληρου του φωτιστικού σώματος από το αυτοκίνητο, καθώς ο χώρος πίσω από το φανάρι είναι περιορισμένος και δεν επιτρέπει το άνοιγμα του στεγανοποιητικού καλύμματος ώστε να έχουμε πρόσβαση στο εσωτερικό του φαναριού. Επειδή οι οδηγίες του εγχειριδίου δεν είναι επαρκείς, θα παραθέσουμε αναλυτικά με τη βοήθεια φωτογραφικού υλικού, όσο πιο αναλυτικά γίνεται τον τρόπο αφαίρεσης και επανατοποθέτησης.

Κατ' αρχήν, ανοίγοντας το καπό, παρατηρούμε ότι το φανάρι στερεώνεται στο αυτοκίνητο με δύο μεγάλες βίδες. Η μία (εικ.1) στο επάνω μέρος του.

Και η δεύτερη (εικ.2) στο εσωτερικό άκρο του, προς την μάσκα του αυτοκινήτου.

Τις αφαιρούμε, ξεβιδώνοντας με ένα κατσαβίδι απλό ή αστεροειδές. Το φανάρι είναι πλέον ελεύθερο, όμως δεν μπορεί ακόμα να αφαιρεθεί, καθώς εμποδίζεται από την μάσκα του αυτοκινήτου. Στο σημείο αυτό, κάποια μέλη σε αγγλικά forums, αναφέρουν ότι κατάφεραν να το αποσπάσουν, χωρίς την ελευθέρωση της μάσκας. Επειδή αυτό είναι δύσκολο, προτείνεται να λυθεί το επάνω μέρος της. Αυτό γίνεται αφού αφαιρεθούν η βίδα 1 και το πριτσίνι 2 (εικ.3).

Στο σημείο αυτό να διευκρινιστεί, ότι το πριτσίνι, είναι διπλό (εικ.4) και έχει ένα μηχανισμό που το ελευθερώνει και το ασφαλίζει, όταν επανατοποθετείται. Για να το αφαιρέσουμε, με ένα κατσαβιδάκι, ανασηκώνουμε το ένα στρώμα από το επάνω μέρος του. Αυτό θα ελευθερώσει τα ποδαράκια του και θα επιτρέψει την αφαίρεσή του. Στην επανατοποθέτηση, απλά πιέζουμε το επάνω μέρος του και κλειδώνει.

Με αυτόν τον τρόπο, αφού ελευθερώσουμε το επάνω μέρος τις μάσκας (δεν την λύνουμε τελείως), λόγω της ευλυγισίας της μας επιτρέπει να αφαιρέσουμε το φανάρι (εικ.5) τραβώντας το πλέον προς τα έξω και πάνω.

Το φωτιστικό σώμα είναι πλέον στα χέρια μας. Αφού τελειώσουμε την όποια εργασία αντικατάστασης λαμπτήρα, ακολουθούμε την αντίστροφη διαδικασία για να το επανατοποθετήσουμε και να το ασφαλίσουμε στη θέση του.

Καλή επιτυχία!

Κατηγορίες tutorials
Εκδηλώσεις
Μέλος:
Μοντέλο: